Bydraes

Julle kan nou ook jul eie bydraes plaas onder LESERS BYDRAES...
LET WEL: Alle bydraes in Afrikaans, asseblief!

Lesers Bydraes

Plaas gerus jul eie stories op hierdie blad in die "Comments" blokkie of laat sommer net 'n boodskap...

6 comments:

  1. TUISGEMAAKTE MAYONNAISE:

    2 eiergele
    2ml mosterdpoeier
    5ml suiker
    2ml sout
    knippie witpeper
    10ml suurlemoensap of asyn
    250ml olyf of kookolie of ‘n mengsel daarvan

    Klits die eiergele, mosterd, suiker, sout, witpeper en suurlemoensap of asyn saam in ‘n mengbak.
    Hou aan met klits en voeg die olie druppel vir druppel by. Sodra die mengsel begin verdik, kan meer olie op ‘n slag bygevoeg word. (Gewoonlik na 60-75ml) Hou aan met klits totdat al die olie bygewerk is.

    ReplyDelete
  2. TUISGEMAAKTE KAASSMEER:

    4 koppies melk
    500 g margarine (goeie romerige soort soos rama)
    1 kg cheddar kaas gerasper
    sout en swart peper na smaak
    Kook alles saam oor lae hitte en roer dit konstant tot daar geen meer stukkies is nie is nie .

    Opsioneel: Meng ongeveer R10 se fyn biltong daarby.
    Bottel warm en bêre in yskas wanneer afgekoel

    ReplyDelete
  3. TUISGEMAAKTE TOEBROODJIESMEER:

    6 geelwortels
    2 groen soetrissies
    1 rooi soetrissie
    3 uie
    1 Engelse komkommer
    750ml wit asyn
    750ml mayonnaise
    12.5ml suiker
    sout en peper na smaak

    Skraap of skil die geelwortels, verwyder die soetrissies se pitte en skil die uie af. Kap al die groente baie fyn en plaas dit in 'n vlekvrye staalbak. Giet die asyn oor die groente en laat dit oornag staan. Dreineer die groente goed en druk dit droog. Voeg die mayonnaise, suiker en sout en peper na smaak by die groentemengsel en meng dit goed. Skep in droë, gesteriliseerde flesse en verseël dadelik. Bêre die toebroodjiesmeer in die yskas

    ReplyDelete
  4. TUISGEMAAKTE GOUESTROOP:

    6x250ml suiker
    750ml koue water
    15ml kremetart

    Meng suiker, kremetart en die helfte van die water in 'n kastrol. Roer oor lae hitte totdat suiker opgelos is. Kook oor matige hitte tot stroop ligbruin van kleur is, sowat 15-20 minute. Voeg die res van die water stadig by. Verwyder van hitte en gooi in, gesteriliseerde flesse. Verseël dadelik

    ReplyDelete
  5. TUISGEMAAKTE KONDENSMELK:

    1.25 liter melk
    2ml koeksoda
    500g suiker
    3ml sout

    Voeg alle bestanddele bymekaar en roer oor lae hitte totdat die suiker opgelos is. Kook stadig totdat die melk soos dik room begin lyk. Moenie roer nie, tensy melk wil oorkook. Gooi in flesse wat gesteriliseer is en plaas vir 15 minute in voorverhitte oond van 120C. Skroef daarna dadelik toe

    ReplyDelete